“Самоуслуга за младе” у Сврљигу и Рашкој

Једна од првих “Самоуслуга за младе” у Србији биће отворена у просторијама Средње школе „Душан Трифунац Драгош“ у Сврљигу у четвртак, 23. јануара.

“Самоуслуга за младе” представља јединствени простор који ће незапосленим младим особама, које нису у процесу школовања, на једном месту пружити све информације о доступним могућностима за њихово активирање.

Концепт обједињене услуге олакшаће радно и социјално укључивање младих људи који ће уместо одласка у различите локалне институције сада моћи да добију информације, савете и препоруке, и то у простору намењеном само њима.

Тај простор опремљен је савременим интерактивним таблама, рачунарима и радним столовима, обезбеђеним кроз пројекат “Подршка младима у запошљавању“ који је финансиран средствима Европске уније, суфинансиран од стране Владе Републике Србије, а реализују га организација “Достигнућа младих у Србији”, Западнобалкански институт и општине Сврљиг и Рашка. Циљ пројекта је повећање запошљивости рањивих група младих људи, укључујући оне који нису ни запослени, ни у образовном систему, нити на обуци, дугорочно незапослене и сиромашну незапослену омладину у општинама Сврљиг и Рашка.

Самоуслуга за младе у Рашкој отворена је 17. јануара, а догађају је присуствовала председница Владе Србије Ана Брнабић, шеф делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, директор организације Достигнућа младих Дарко Радичанин и други.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.971 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>