Позив за увођење у војну евиденцију

Министарство одбране упутило је позив за увођење у војну евиденцију особама које ове године постају пунолетне, а рођене су 2002. године, као и онима који до сада нису уписани у војну евиденцију.

“Напомињемо да увођење у војну евиденцију не значи позивање на служење војног рока, већ представља обавезу дефинисану Законом о војној, радној и материјалној обавези”, саопштило је Министарство одбране.

Особе мушког пола ту законску обавезу треба да регулишу јављањем у надлежни Центар Министарства одбране за локалну самоуправу. Потребно је да на увид понесу личну карту или, уколико је особа не поседује, неку другу јавну исправу из које се може утврдити идентитет. Увођење у војну евиденцију могуће је обавити сваког радног дана у времену од 9 до 15 часова.

Општи позив за увођење у војну евиденцију траје до 28. фебруара, после чега ће бити упућивани појединачни позиви свима који се нису одазвали.

Младићи који бораве у иностранству своје право и законску обавезу испуњавају у надлежном дипломатско – конзуларном представништву Републике Србије у земљи боравка. Потребно је да на увид понесу важећу путну исправу.

Детаљније информације о увођењу у војну евиденцију могу се пронаћи на сајту Министарства одбране.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.333 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>