Смотра Одреда извиђача Јосиф Панчић поводом годишњице од оснивања

Протеклог викенда у ОШ “Свети Сава” у Нишу одржана је Смотра Одреда извиђача “Јосиф Панчић” поводом 39. годишњице од оснивања.

Одред Јосиф Панчић основан је 1981. године, а свечано обележавање годишњице и одредска слава Свети Василије Велики обележени су у уторак, 14. јануара.

На смотри одреда, која је одржана у суботу, чланови Одреда Јосиф Панчић, који су показали веће интересовање, савладали извиђачки програм и научили посебне вештине, добили су одговарајућа признања за то. Овом приликом додељени су летови, извиђачке звезде, вештине и вештарства, у зависности од узраста и категорије чланова.

Присутним извиђачима и родитељима најпре се обрато Дарко Николић, старешина одреда, а поздравио их је и Вук Вучковић, начелник одреда.
(Изјава: Дарко Николић, старешина ОИ “Јосиф Панчић”)

Гости обележавања овог јубилеја били су чланови новооснованог Одреда извиђача “Др Миленко Хаџић” из Сврљига.
(Изјава: Дарко Николић, старешина ОИ “Јосиф Панчић”)

У госте нишким извиђачима дошло је више од 50 извиђача из Сврљига. Они су се неколико сати дружили са другарима из “Панчића”, а осим присуства смотри одреда, боравили су и у њиховим одредским просторијама. Водници, начелник и старешина одреда Јосиф Панчић потрудили су се да извиђачима из Сврљига пренесу атмосферу у којој раде и што је могуће више им пренесу начин извиђачког живота и рада.

Нова дружења и извиђачке акције у којима ће учествовати извиђачи оба одреда планирају се већ наредних недеља, а једна од већих биће Марш “Трагом логораша” који нишки извиђачи традиционално организују сваке године, већ више од пола века.

Сврљишки извиђачи посебну захвалност за одржавање ове акције дугују предузећу Наистурс из Сврљига које им је обезбедило бесплатан превоз аутобусом до Ниша.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.578 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>