Крајем јануара први конкурс за запошљавање у просвети

Крајем јануара биће расписан први конкурс за запошљавање просветних радника, најавио је ресорни министар Младен Шарчевић, преноси Тањуг.

Предност при запошљавању, како је рекао, имаће просветни радници који дуго раде на одређено време, али ће се гледати и квалитет њиховог рада.

“У првом конкурсу који ће ићи крајем јануара посао ће добити просветни радници који су почели да раде на уговор 2014. и пре тога, као и 2015. године”, казао је Шарчевић.

Наредни конкурс, како је навео, биће већ у фебруару, а следећи у марту.

Министар није могао тачно да прецизира колико људи у школама ради на одређено време, али се, каже, процењује да је у питању број између 18.000 и 22.000 хиљаде запослених на уговор.

Упитан како ће се избећи евентуалне злоупотребе директора на конкурсима за запошљавање, министар је рекао да се то неће дозволити и да има овлашћења да смени директоре.

“Нећемо дозволити самовољу директора, али ни синдикалне притиске”, рекао је Шарчевић.

Он је рекао да је запошљавање у просвети важна мера и за раст наталитета, јер је реч о младим људима који уз стални посао могу да планирају породицу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.578 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>