ОИ “Јосиф Панчић” из Ниша обележио 39 година постојања

Одред извиђача “Јосиф Панчић” из Ниша постоји и непрекидно ради већ пуних 39 година и окупља стотинак активних чланова свих узраста и категорија.

Одред је основан под називом “Едвард Кардељ” у истоименој школи далеке 1981. године, и одржао се до данас преживљавајући многе промене у нашем друштву, каже Дарко Николић, старешина одреда.
(Изјава: Дарко Николић, старешина одреда)

Одред је основан на дан када се прославља и православни светац Свети Василије Велики, па је осим обележавања јубиларних 39 година постојања, обележена и одредска слава, уз присуство великог броја гостију.
(Изјава: Дарко Николић, старешина одреда)

За госте из Сврљига ово је била прилика не само да се проведу, већ и да упознају нове људе из извиђачке организације, размене мишљења и чују новости из ове области.
(Марија Коељо Салгеиро Гонсалвеш, ОИ “Др Миленко Хаџић)

Одред Јосиф Панчић у својој каријери дугој 39 година организовао је велики број акција за своје чланове, али и за припаднике организације из других одреда, па и других земаља. У плану су им нове акције које ће бити организоване са почетком ове године.
(Изјава: Теодора Јовановић, ОИ “Јосиф Панчић”)

На крају дружења представници Одреда извиђача “Др Миленко хаџић” из Сврљига добили су од домаћина и пригодан поклон – скрипту са збирком извиђачких активности како би унапредили свој рад и што пре се прикључили великој породици извиђача као равноправни чланови.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.022 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>