Студенти траже да се ускрати госторпимство црногорским дипломатама

Представници Студентског клуба Правног факултета, студената Универзитета у Београду и других студентских организација, данас су уручитили захтеве студената поводом актуелне кризе у Црној Гори председнику Републике Србије у згради председништва.

Захтеви су изнети на протесту који су студенти организовали испред црногорске амбасаде 27. децембра, а одговор институција и српских власти на захтеве студената биће саопштен на новом протесту који је планиран за 17. јануар у 18 часова на платоу испред цркве Светог Марка у Београду.

Студенти траже од српских власти да Република Србија иницира расправу о спорном закону о “слободи вероисповести” и положају Срба и Српске православне цркве у Црној Гори пред Саветом безбедности Уједињених нација и Саветом Европе, да се актуелни амбасадор Црне Горе у Србији, Тарзан Милошевић, прогласи персоном нон грата и да се односи две државе сведу на конзуларни ниво и да се дипломатама Црне Горе откаже гостопримство и смештај у амбасадама Републике Србије у свету, у њих око 40, и ускрате српски ресурси.

“Само сазнање да они користе наше амбасаде, а активно делују против српског народа и Српске православне цркве је забрињавајуће”, наводи се у саопштењу студената, представника Студентског клуба Правног факултета у Београду.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,180 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>