Радна група разматра забрану рада недељом у трговинама

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић донео је решење о формирању радне групе, чији је задатак сагледавање свих аспеката евентуалне одуке о забрани рада недељом трговинских објеката у Србији.

Радна група ће, како поручују из Министарства трговине, туризма и телекомуникација, у наредном периоду сачинити анализу ефеката примене одлуке о забрани рада недељом у државама Европске уније које су се одлучиле за тај потез, али ће у обзир бити узети и различити алтернативни модели.

Из Министарства додају да евентуална одлука о забрани рада недељом мора бити правно утемељена како Србија не би поновила грешке неких других држава, где је, као на пример у Хрватској, такво решење било предмет спора пред уставним судом.

„С тим у вези, Министарство трговине, туризма и телекомуникација урадиће свеобухватно истраживање у које ће бити укључени трговци, добављачи, потрошачи и радници у трговини, како одлука не би била доношена преко колена. Јер, евентуална забрана рада трговинских објеката недељом не сме бити политичка одлука, већ резултат дијалога о тражењу најбољег решења, у коме ће у обзир бити узети економски интереси трговаца и потрошача, као и социјални положај радника запослених у трговини“, наводи се у саопштењу Министарства.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.935 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>