Холандија више не постоји

Холандија је одлучила да одбаци свој надимак ради промене имиџа земље и убудуће ће се звати искључиво Низоземска.

Почевши од 1. јануара имена министарстава, универзитета, амбасада и компанија користиће само званично име државе – Недерландс, односно Низоземска.

Земља има 12 провинција, али само две у себи садрже реч Холандија. У питању су Северна Холандија, у којој се налазе Амстердам и Харлем, док је друга Јужна Холандија, у којој су смештени Хаг и Ротердам.

Званично име ове државе је “Конинкријк дер Недерланден”, односно Краљевина Низоземска. У германским језицима реч Недер значи ниско, док реч Ланд означава земљу, те би буквалан превод био Краљевина Ниских Земаља.

Власти ове земље сматрају да ће ова промена довести до прилива туриста и у остале делове земље, с обзиром на то да туристички центри попут Амстердама и Хага не могу да изађу на крај са бројношћу туриста који их посећују.

“Чудно је промовисати само делове земље који представљају Холандију”, рекао је портпарол министарства спољних послова, а преноси Спутњик интернешенел.

Процењује се да ће трошкови ове промене износити 319.000 долара.

Једна промена ће се састојати и у промени лога Холандије са наранџастом лалом. Наранџаста ће и даље остати званична боја, а лала ће постати део слова НЛ на новом логу уз скраћенице за називе те земље.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>