Почеле припреме за обележавање Бадњег дана и Божића у Сврљигу

Протекле недеље, сада већ прошле године, одржан је први састанак Организационог одбора за обележавање Бадњег дана и Божића у Сврљигу.

Састанак је одржан у порти сврљишке цркве Свети цар Константин и царица Јелена, а чланови Организационог одбора су представници више сврљишких институција и јавних предузећа, који својим ангажовањем могу да допринесу што бољој организацији ове прославе.

На састанку су, поред сврљишких свештеника Николе Миљковића и Младена Маринковића, били присутни и представници Општине Сврљиг, Центра за туризам, културу и спорт, ЈКСП “Сврљиг”,
Црвеног крста Сврљиг, Основне школе ,,Добрила Стамболић“, ПУ ,,Полетарац“, Центра за социјални рад, ЗЗ ,,Сврљижанка“ и други појединци који сваке године дају свој допринос да се овај највећи хришћански празник обележи достојно и како треба.

Састанку је присуствовао и овогодишњи домаћин прославе, која ће се, као и претходних година, одржати у порти сврљишке цркве, Зоран Лазаревић, као и његова супруга Татјана Лазаревић, иначе председница СО Сврљиг.

Прослава ће бити организована на Бадњи дан, у понедељак, 6. јануара, а за присутне вернике биће приређено паљење бадњег дрвета, посна трпеза, грејана ракија и вино, чај. За забаву ће бити задужен трубачки оркестар, а у чесници ће бити три дуката које је обезбедио домаћин прославе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>