Друга “Пихтијада” у Сврљигу 18. јануара

У суботу, 18. јануара 2020. године у градском парку у Сврљигу биће одржана друга ,,Пихтијада“, гастрономско – туристичка манифестација коју организује Центар за туризам, културу и спорт уз подршку Општине Сврљиг.

,,Пихтијада“ почиње у 11 сати, а свечано отварање манифестације планирано је за 12 сати у градском парку у Сврљигу. Првог дана манифестације, у суботу, 18. јануара, биће одржан такмичарски део у припреми пихтија, док ће оцењивање и дегустација овог традиционалног српског јела бити одржани другог дана манифестације – у недељу, 19. јануара, на Богојављање.

Сви заинтересовани за учешће у манифестацији могу да се пријаве позивом на телефон број 061/187-3333 Славиши Алексићу до 16. јануара.

Прошле године ова манифестација одржана је у порти цркве Свети цар Константин и царица Јелена, а за најбоље такмичаре у справљању пихтија проглашена је екипа Перишанке из истоименог сврљишког села.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,124 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>