Нови успеси чланова Пауерлифтинг клуба Сварог

Чланови Паурелифтинг клуба “Сварог” из Сврљига учествовали су на традиционалном Гала купу, такмичењу у пауерлифтингу које је одржано у нишкој Основној школи “Мирослав Антић”, у суботу, 14. децембра.

Рекордни број такмичара одмеравао је снаге у све три дисциплине овог племенитог спорта и то у чучњу, бенч – пресу и дедлифту.

Од ране зоре до касно у ноћ 93 такмичара померали су границе државних и личних рекорда додајући још по који килограм на претходно погинуту тежину у по три покушаја за све три дисциплине.
Сварог тим је напорним радом и вредним тренинзима клубу донео три фантастичне медаље и то две златне и једну сребрну.

Златна медаља засијала је на грудима Лазара Кандића, најмлађег тамичара овог клуба, који са само 15 година у категорији субјуниори до 93кг тежне већ остварује завидне резултате у овом спорту. На такмичењу у Нишу остварио је тотал од подигнутих 420 килограма и тиме заузео прво место у својој категорији.

Михајло Јовановић, јуниор до 59 кг тежине, у два сата после поноћи, када је његова група почела са наступом, подигао је тотал од 297,5 килограма и у јакој конкуренцији освојио сребрну медаљу.

Злато је засијало и за Данила Анђелковића, такође јуниора, али до 83кг тежине, који је са подигнутих 550 кг тежине освојио прво место у својој категорији.

“Одлични резултати наших такмичара потврда су квалитета и стручности рада Сварог тима”, каже Весна Милорадовић, председница Клуба и судија на овом такмичењу.

Организатори манифестације су пауерлифтинг клубови “Победник” и “Конзулат”, као и Пауерлифтинг савез Србије.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.331 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>