2. Фестивал драме и позоришта балканског културног простора марта 2020 у Нишу

Народно позориште Ниш, другу годину за редом, организује фестивал драме и позоришта балканског културног простора, такмичарског карактера, под називом „Театар на раскршћу“, који ће се одржати у Нишу од 11. до 19. марта 2020. године.

„Театар на раскршћу“ има за циљ афирмацију сличности и разлика културног идентитета држава и народа који деле исти простор, државе Србије и града Ниша као места раскршћа европских и светских путева, јачање међународне културне размене, промовисање позоришне уметности и стваралаца, размене идеја и позоришних пракси, и посвећен је изазовима и перспективама савременог позоришта, речено је на данашњој конференцији за штаму која је одржана поводом одржавања Фестивала.

Фестивал се одржава под покровитељством председника Републике Србије, господина Александра Вучића, а уз пуну подршку градоначелника и Скупштине Града Ниша, као оснивача Народног позоришта.

Први фестивал „Театар на раскршћу“ био је подржан и од стране Министарства културе и информисања Републике Србије.

Програмски савет Фестивала чине истакнути позоришни ствараоци из Србије и региона: за председника је изабран Небојша Брадић, позоришни редитељ, а чланови су: Александар Милосављевић, позоришни критичар, проф. др Дарко Лукић, театролог из Хрватскр, Дејан Лилић, глумац, из Северне Македоније, мр Дејан Петковић, театролог Србија, Дејан Стојиљковић, писац Србија и управник Народног позоришта Ниш и мр Спасоје Ж. Миловановић, театролог.

Фестивал ће свечано бити отворен 11. марта 2020.године на Дан Народног позоришта Ниш премијером представе “Ситничарница код срећне руке”, по роману академика Горана Петровића, у драматизацији и режији Кокана Младеновића и продукцији Народног позоришта Ниш.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.578 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>