Председник Белорусије у посети Србији

Председник Александар Вучић приредио је испред Палате “Србија” свечани дочек за председника Белорусије Александра Лукашенка који је у званичној посети Србији.

Након доћека, уследио је састанак двојице председника, а потом и потписивање билатералних споразума.

Након размене билатералних споразума две земље председник Вучић је рекао да му је велика част што је има прилику да угости Александра Лукашенка, великог пријатеља Србије.

“Захвални смо вам данас, али та захвалност српског народа остаће заувек”, рекао је Вучић.

“Србија и Белорусија су две пријатељске земље, које имају одличне политичке и економске односе”, изјавио је данас председник Александар Вучић и поручио да је Србија увек имала подршку Белорусије по свим питањима.

“Никада се није десило, од кад је Александар Лукашенко на челу Белорусије, да било када та земља гласа против Србије. И зато тражим поштовање грађана Србије према Белорусији. Прошли смо кроз много тешких дана и година, а Белорусија је увек била уз нас, на сваком месту у свету, у сваком тренутку”, рекао је Вучић након разговора са Лукашенком.

Србија и Белорусија су, подвукао је, невелике земље, али оне које се диче и поносе својом самосталношћу, у којима живе поносни достојанствени људи који желе да сами бирају и одлучују о својој о будућности.

Вучић је поручио да Белорусија увек може да рачуна на подршку Србиије, као што Србија зна да и по питању Косова и Метохије у свим другим питањима увек може да се нада подршци Минска.

Председник Србије је навео да Србија и Белорусија могу даље да унапређују економску сарадњу, како би се економска размена увећала до 500 милиона долара на годишњем нивоу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.745 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>