Гојковић се састала са министром спољних послова Словеније

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са министром спољних послова Словеније Миром Цераром, који борави у званичној посети Републици Србији, са којим је разговарала о унапређењу билатералне сарадње, као и процесу евроинтеграција.

У српској делегацији био је и народни посланик Милија Милетић, председник Посланичког клуба пријатељства са Словенијом у Народној скупштини Републике Србије.

Гојковић је том приликом истакла да између Србије и Словеније постоји највиши степен разумевања и сарадње који је остварен у протеклом периоду и да две државе добро сарађују на свим нивоима.

Она је нагласила да је парламентарна сарадња веома развијена и да односи два парламента дају велики допринос укупним билатералним односима Србије и Словеније, и у том контексту је напоменула значај потписивање Меморандума о сарадњи два парламента током овогодишње посете Словенији, што је подстакло сарадњу одбора и посланичких група пријатељства.

Гојковић је напоменула да о добрим међупарламентарним односима сведочи и чињеница да су се председници два парламента сусрели седам пута у року од годину дана. Министар спољних послова Словеније се сагласио о значају парламентарне сарадње и поздравио развој добрих парламентарних односа.

“Србија је захвална Словенији на подршци политици проширења која је значајна, не само за наше просторе, већ и за ЕУ, којој регион Западног Балкана тежи”, рекла је Гојковић.

Церар је истакао да ће Словенија наставити да пружа подршку Србији по питању евроинтеграција, као и развојну и техничку помоћ, указавши да две земље развијају веома добре привредне односе и да ће предстојећа заједничка седница две владе у децембру ове године бити прилика за додатно унапређење.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.745 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>