Отворен 56. нишки Сајам књига

Традиционални, 56. по реду Сајам књига у Нишу отворен је синоћ у хали „Чаир“, а посетиоци ће моћи да га посете до недеље, 8. децембра.

Сајам је отворио књижевник Владимир Табашевић, добитник НИН-ове награде за 2018. годину за роман „Заблуда Светог Себастијана“, који је том приликом поручио људима да нађу време за себе и да га посвете читању.

Директор Нишког културног центра Срђан Савић рекао је да чињеница да се сајам одржава по 56. пут говори и о његовој вредности. Савић је подсетио да Нишки културни центар током Сајма књига традиционално организује акцију „Књига на дар“ са циљем употпуњавања и обогаћивања школских библиотека у сеоским школама на територији Града Ниша или даривања најразличитијих издања оним библиотекама које су пред гашењем.

“До сада су акцију подржавали и сајамски излагачи даривањем својих књига, међутим ове године одлучили смо да по једна школа у свакој од пет нишких општина добије одређени број књига у издању Нишког културног центра“, истакао је Савић.

На сајму се представља 70 излагача, а припремљен је и занимљив пратећи програм, док се старија издања продају са сајамским попустом.

Додела сајамских награда „Пресад мудрости“ за комплетну продукцију, „Отисак“ за естетски третман књиге и „Иницијал“ за дело које спаја садашњост и будућност, планирана је за среду.

Појединачне улазнице за сајам коштају 120 динара, а групне 70 динара. Посетиоци који улазницу купе и првог и последњег дана сајма добиће на поклон књигу у издању Нишког културног центра.

Сајам књига отворен је сваког сајамског дана од 10 до 20 часова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.745 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>