Питања Милетића и даље без одговора

Народни посланик Милија Милетић поставио је низ питања на јучерашњем заседању Народне скупштине Републике Србије.

Питања која је народни посланик и председник УСС, Милија Милетић поставио јуче у Народној скупштини нису нова, постављао их је и раније, али без адекватног одговора надлежних државних институција или министарстава.

Милетић је и овог пута тражио да се за мајке и продиље из девастираних подручја издваја за 50% више средстава него у другим подручјима, а за мајке на селу у овим подручјима и до 70% средстава више. О овоме је Милетић недавно разговарао и са министром Кркобабићем, који је и члан Националног савета за спас српског села и који је на челу министарства за равномерни развој Србије.

Милетић је такође затражио и да се издвоје средства како би се обновила нисконапонска мрежа на југу Србије, која је у катастрофалном стању, а многа села немају ни половину од прописаних 220 воллти напона, па једва раде и сијалице, а о неким већим и јачим машинама на електрични погон не може се ни размишљати. Он је такође затражио од Министарства здравља да се дозволи запошљавање лекара и другог медицинског особља попут возача и медицинских сестара, јер они недостају у домовима здравља на југу Србије, па грађанаи често немају адекватну здравствену заштиту.

Такође, Милетић је поновио још једно често постављано питање, а то је ослобађање привредника у девастираним општинама од плаћања дела обавеза у висини од 50%, односно 70% у сеоским подручјима, за обавезне порезе и доприносе, а која би они преусмерили на повећање плата радника.

Предлози Милетића сигурно би побољшали положај становника у девастираним општинама, али, с обзиром да нема адекватних одговра коалиционих партнера из власти, Милетић ће морати и даље да их понавља за скупштинском говорницом.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.573 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>