АПР пријавила полицији и тужилаштву “Агенцију регистар услуга”

Агенција за привредне регистре саопштила је да се обратила МУП-у, надлежном тужилаштву и Регистру националног Интернет домена Србије да предузму мере против „Агенције Регистар услуга д.о.о.“, која шаље регистрованим привредним субјектима дописе са понудом за упис података у „ПривредниРегистар.рс“.

У саопштењу се поново упозоравају привредни субјекти да ти дописи, уз које стижу и попуњене уплатнице са назначеним износима који се крећу од 500 до 16.000 динара, а чији је прималац „Агенција Регистар услуга д.о.о.“, не потичу од АПР.

Из АПР истичу да је у протеклом периоду пријем дописа „Агенције Регистар услуга д.о.о.“ изазвао забуну и узнемирење код дела корисника, који су уплатили назначена новчана средства и чији су подаци објављени на порталу „ПривредниРегистар.рс“.

Овај регистар, који је само сличног назива, припада приватном предузећу основаном у мају ове године, под именом “Агенција регистар услуга”, које се налази на Новом Београду и има делатност рекламних агенција. Као једини власник се води Марко Аврамовић.

Упис у овај приватни регистар је на добровољној бази, што је јасно и видно назначено тек на његовој интернет – страници, али не и у допису који се шаље предузетницима.

„Привредни субјекти су били доведени у заблуду да се у конкретним случајевима ради о упису у регистар Агенције за привредне регистре“, наведено је у саопштењу АПР-а.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.570 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>