Додељене награде „Најбоље из Србије у 2019“

Привредна комора Србије и Министарство трговине, туризма и телекомуникација доделили су, по 14. пут, признања најуспешнијим домаћим робним и корпоративним брендовима на завршној свечаности акције „Најбоље из Србије 2019“.

Под слоганом овогодишње акције „Идеја нас води“ награђено је 30 брендова у 21 категорији.

„Наградили смо најбоље домаће фирме, производе и произвођаче, препознате као брендове који са успехом представљају Србију и које треба подржати и промовисати. Награђене компаније велики су покретачи српске привреде, извозници и запошљавају велики број људи”, рекао је Мирољуб Алексић, потпреседник Привредне коморе Србије.

За признање „Најбоље из Србије 2019“ такмичило се скоро 270 брендова, највише од почетка акције 2004. године, а 70 одсто више него 2018.

“Награда „Најбоље из Србије“ озбиљна је подршка Привредне коморе Србије и Владе Србије домаћим компанијама, које представљају нашу земљу не само на домаћем и регионалном већ и на светском тржишту”, нагласио је Зоран Ђорђевић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Најбољи робни бренд у категорији хране је јетрена паштета Карнекс, а корпоративни концерн Бамби, АД Пожаревац. Зајечарско пиво је најбољи робни бренд у категорији пића, а Нектар корпоративни.

У категорији хемије признање је додељено бренду Дуел, Алфа плам производи најбоље производе за кућу и трајна потрошна добра, док је НИС АД Нови Сад најбољи је у категорији “производна добра и пословне услуге”.

Награђени бренд са заштићеним географским пореклом је Life Selection ариљска малина, Extreme Intimo је најбољи модни бренд, Међународни витешки фестивал Just Out је најбоља туристичка манифестација која промовише Србију…

У име награђених учесницима свечаности обратила се Станка Пејановић, извршна потпредседница компаније Горење груп која је истакла да је успех бити најбољи, а највећи трајати на тржишту.

Критеријуми за избор најбољих дефинисани су посебном методологијом а обухватају тржишно – финансијске критеријуме, гласове стручне јавности, чланова жирија и потрошача.

У саставу жирија акције „Најбоље из Србије 2019“ били су представници Министарства трговине, туризма и телекомуникација, Министарства привреде, Привредне коморе Србије и истакнути стручњаци из света маркетинга, комуникација и медија, заштите потрошача.

Лауреати добијају плакету акције, право коришћења знака „Најбоље из Србије 2019“ у промотивним кампањама, као и континуирану промоцију.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.847 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>