Сврљижани на 14. Сајму етно хране и пића

Највећа смотра прозвођача традиционалних производа намењених тржишту у Србији и региону Југоисточне Европе, 14. Сајам етно хране и пића, одржава се од 23. до 26. новембра, у Хали 3 београдског сајма.

Међународни сајам хране, пића и опреме, регионално је окупљање произвођача прехрамбених производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима, на традиционални начин. Реч је о националним специјалитетима, производима карактеристичним за ужа географска подручја, најчешће ручне израде и од органски узгојених сировина.

Манифестација афирмише традиционалне производе као првокласне тржишне и извозне артикле, који треба да постану и незаобилазни елемент туристичке понуде. Ради се о производима са заштићеним географским пореклом или онима чија се заштита препоручује.

На Сајму етно хране и пића своје производе представили су и многобројни Сврљижани, предвођени Земљорадничком задругом “Сврљижанка”. На штандовима сврљишких произвођача нашли су се џемови, зимница, мед и производи од меда, вина и ракије, сиреви, домаћи колачи, али и етно одевни предмети израђени у домаћој радиности. Посебна пажња била је посвећена промоцији сврљишког краја, руралном туризму и природним лепотама.

На сајму су своју понуду представиле многобројне трговинске радње, ресторани, хотели, велики трговачки ланци, као и индивидуални посетиоци.

Покровитељи сајма су Министарство пољопривреде и Град Београд.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.870 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>