У Нишу завршен други Фестивал документарног филма и музике “City Fest”

Култна нишка група Лутајућа срца обележила је 50 година постојања и затворила други по реду Фестивал документарног филма и музике „City Fest“ који је одржан у Нишу од 22. до 24. новембра.

У препуној сали Дома Војске публика је уживала уз легендарне хитове Лутајућих срца, који су својим песмама, али и анегдотама, водили Нишлије кроз историју групе, али и 50 година поп културе на овим просторима.

Концерт су увеличали и њихови гости и пријатељи глумци Ивана и Мирољуб Рики Недовић, као и млади музичар Митар Зорић.

Чланови гурпе, уједно су примили и признања „City Fest“ која су им на бини уручили директор и оснивач Фестивала Оливер Пауновић и редитељ Владимир Ристић.

Признање на завршној вечери уручена су и редитељу филма „Бомбаш“ Слађану Стојановићу, чији је филм публика имала прилику да полгеда у првом делу вечери. Признање је примио и Стеван Живковић, директор Канцеларије за младе града Ниша, која је помогла организовању овог Фестивала.

Признање за велики допринос у одржавању једног оваквог фестивала дали су чланови City Marketing Центра на челу са координатором Виолетом Милићевић и Мајом Воденичарски, која је водитељ и ПР Фестивала. Њима двема признања уручио је директор Оливер Пауновић.

У првом делу фестивалске вечери приказан је и документарни филм “Обећање”, аутора Д. Гајића и редитеља Жељка Мирковића, а за сам крај фестивала, након дружења са Лутајућим срцима, приказан је документарни филм о овој нишкој групи под називом „Лутајућа срца – архив емоција“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.870 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>