У Нишу поново уградња кохлеарних импланата

Захваљујући напорима Управе нишког Клиничког центра, руководства Клинике за болести ува, грла и носа, али и свесрдне помоћи Министарства здравља и РФЗО, сви малишани са југа и југоистока Србије, који су рођени са оштећеним слушним апаратом или без слуха, наредних недеља добиће шансу за “нови”, квалитетнији живот и за излечење овог нажалост, све чешћег хендикепа.

У Клиничком центру Ниш, након краће временске паузе, ОРЛ специјалисти поново су покренули оперативни програм уградње кохлеарних импланата захваљујући којим ће деца са овим здравственим хендикепом по први пут моћи да чују или да знатно побољшају свој слух.

Крајем прошле недеље у салама ОРЛ Клинике специјалисти оториноларингологије урадили су два оваква захвата, а први пацијенти су били двојица дечака из Прокупља и Грделице, који се према речима лекара и породице осећају добро и за које се надају да ће постоперативни ток бити потпуно успешан.

Ђорђа из Прокупља и још једног петогодишњака из Грделице, оперисао је специјалиста ОРЛ Клинике нишког Клиничког центра, проф. др Милан Станковић, заједно са својим колегом, проф. др Ненадом Арсовићем.

Према речима стручњака, кохлеарни имплант, представља технологију која може да готово потпуно поврати функцију људског чула слуха, те ће се и надаље трудити да у сарадњи са Управом КЦ Ниш, ресорним Министарством и РФЗО, у континуитету прате стање и потребу за оваквим интервенцијама.

У руководству нишког Клиничког центра кажу да су изразито поносни што је Установа још једном показала да су пацијенти на првом месту, а посебно они најмлађи.

Цена једног кохлеарног импланта на тржисшту износи и до 20.000 евра, а све трошкове сноси држава, односно РФЗО.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.870 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>