Завршен рад 54. заседања Генералне скупштине ПС ЦЕС

Стална делегација Народне скупштине Републике Србије у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње учествовала је на 54. Генералној скупштини Парламентарне скупштине Црноморске економске сарадње која је одржана у Софији од 19. до 21. новембра ове године.

Заседање је завршено јуче, а на њему је учествовала и делегација Народне скупштине РС предвођена мр Игором Бечићем.

У саставу српске делегације био је и народни посланик Милија Милетић, који је у свом излагању на тему „Европска димензија Црноморске економске сарадње” указао да је Република Србија на челу са председником Србије господином Александром Вучићем дубоко посвећена спровођењу економских и друштвених реформи. Милетић је рекао да европске интеграције представљају један од спољнополитичких приоритета Републике Србије и нарочито се заложио за свеобухватни и одрживи економски раст у региону, отварање нових радних места, као и економско и туристичко повезивање региона.

Милетић је поздравио завршетак изградње ауто – пута Београд – Софија, који ће допринети још бољем економском и сваком другом зближавању двеју држава.

Током 54. заседања Генералне скупштине Црноморске економске сарадње стална делегација је подржала препоруке и извештаје Парламентарне скупштине на теме „Закључивање преференцијалних трговинских споразума са циљем елиминисања двоструког опорезивања између држава чланица ЦЕС“, „Правни и политички аспекти развоја транспортних рута у региону ЦЕС“, као и „Незапосленост у државама чланицама ЦЕС. Улога државе у олакшавању отварања нових радних места“.

Током заседања у Софији, наша делегација остварила је и бројне билатералне сусрете.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.870 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>