Бољом превентивом до унапређења менталног здравља

Центар за заштиту менталног здравља Клиничког центра Ниш организује, по први пут, својеврсну акцију превентивних прегледа.

У суботу 23. новембра у периоду од 7:30 до 14:30 сати, поводом обележавања дана оснивања ове организационе јединице КЦ Ниш, лекари специјалисти ће у амбулантама Центра саветодавно разговарати са свим заинтересованим грађанима који имају било какво питање или недоумицу у вези са бољом заштитом свог менталног здравља.

Према речима руководства Центра, циљ акције је, пре свега, дестигматизација и приближавање психијатријске службе читавом становништву.

Грађани који се одазову акцији моћи ће да добију одговоре на најразличитија питања, од тога, да ли је хронични умор који осећају психогеног порекла, да ли пате од психогене несанице и да ли је бол који осећају психоген, до тога да ли су депресивни или пак анксиозни.

Осим тога, имаће прилику да добију и психолошко саветовање, у смислу едукације о техникама разрешавања конфликта, решавања проблема, организације времена, вештине комуникације и формирања хијерархије мотива.

Руководство Центра за заштиту менталног здравља, на челу са Управом Клиничког центра Ниш, позива грађане да се одазову у што већем броју и да на тај начин учине корак напред у заштити свог менталног здравља.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.870 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>