ODбор предложио да се поништи докторат Синише Малог

Одбор за професионалну етику Универзитета у Београду доставиће Сенату Универзитета да поступи по правилнику о поништавању доктората у случају министра Синише Малог јер је једногласно утврдио постојање неакадемског понашања у његовом раду, изјавила је данас ректорка Универзитета Иванка Поповић.

Како пише Политика, ректорка је новинарима казала да је Синиша Мали прекршио етички кодекс Универзитета јер је без навођења цитирао текстове других аутора.

Поповић је казала да је Одбор за професионалну етику на седници констатовао да предложену меру јавне осуде декан Факултета није изрекао, а изрицање мере је у надлежности декана факултета, јавља Бета.

Мали је учинио повреде из члана 22. Кодекса професионалне етике, јер је у делу дисертације дословно преузимао текстове, односно целе пасусе из текстова других аутора, без навођења имена тих аутора, рекла је Поповић.

Наставно – научно веће Факултета организационих наука усвојило је 28. октобра извештај Етичке комисије ФОН-а о докторској дисертацији министра финансија Синише Малог, којим се утврђује постојање „неакадемског понашања”, и предложило изрицање мере јавне осуде за спорни докторат.

Докторат Малог доведен је у питање пре пет година када су га универизитетски професори оптужили да је плагирао део свог рада.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.715 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>