Славко Ћурувија Фондација позива РЕМ да заустави злоупотребу националне фреквенције ТВ Пинк

Због дуготрајне и опасне кампање ТВ Пинк против ТВ Н1 и њених новинара, Славко Ћурувија фондација упутила је пријаву РЕМ-у.

Свакодневним понављањем беспризорних и неутемељених оптужби на рачун Н1, ТВ Пинк, у сарадњи са провладиним таблоидима, али и високим државним функционерима, предводи кампању застрашивања запослених на ТВ Н1.

Фондација позива грађане да се придруже акцији и попуне онлајн пријаву и тако подрже независно и професионално новинарство које је у Србији све угроженије.

Позивамо РЕМ да заустави злоупотребу националне фреквенције за свакодневно медијско линчовање и таргетирање неистомишљеника и независних новинара. Сличну оркестрирану кампању водио је државни апарат уз подршку провладиних медија и 1999. године против Славка Ћурувије. Епилог знамо.

Позивамо и све остале надлежне органе Републике Србије да реагују у оквиру својих надлежности и осигурају безбедност новинара, заштите јавни интерес у информисању и обезбеде пуну примену закона.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.715 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>