Продаја војних комплекса широм Србије

Дирекција за имовину Србије понудила је на продају 22 војна објекта широм земље.

Касарна “Царина” у Смедереву најскупљи је објекат који се продаје, а потенцијални купац мораће да издвоји минимум 2,4 милиона евра за 14 зграда укупне површине 772 квадрата и 18 хектара земљишта.

У понуди су још и објекти у Београду, Вршцшу, Ужицу, Младеновцу, Новом Саду, Сремској Каменици, Пожаревцу, Зајечару, Књажевцу, Лесковцу, Алексинцу, Медошевцу и другим градовима.

Најјефтинији војни објекат који се нуди на продају је Војни комплекс “Вила Катарина”, складиште у Књажевцу, за који држава тражи 22.707 евра.

Неки од објеката купца траже у другом или у трећем кругу, па су због тога и њихове цене умањене за 20, односно 40 одсто. У Дирекцији за имовину истичу да ће прихватити само понуђаче који уплате депозит, док остале понуде неће разматрати.

Рок за подношење писмених понуда је 30. новембар. Право учешћа имају сва физичка и правна лица која уплате депозит. Сви објекти су отворени за разгледање 25. и 26. новембра, уз претходну најаву. Рок плаћања купопродајне цене је осам дана од дана зључења купопродајног уговора.

Како се наводи у огласу Републичке дирекције за имовину, за комплекс у Медошевцу постоји могућност да се пронађу бомбе заостале од НАТО бомбардовања.

У огласу пише да објекти нису испитани и нису очишћени од неексплодираних убојних средстава и трошкови испитивања и чишћења падају на терет купаца. Та сумња постоји и за комплексе у Сремчици и Остружници, као и за “Буковац” у Петроварадину и “Царину” у Смедереву.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.715 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>