Наредне године реконструкција путева и комасација у Сврљигу

Народни посланик Милија Милетић и председница СО Сврљиг, Татјана Лазаревић, посетили су у Београду ЈП Путеви Србије и Управу за пољопривредно земљиште, где су разговарали о одржавању путева и наставку комасације у општини Сврљиг.

Милетић и Лазазревић су најпре у ЈП Путеви Србије разговарали са Зораном Стоисављевићем, извршним директором за одржавање путева првог и другог реда о реконструкцији путева на територији општине Сврљиг који су у надлежности овог јавног предузећа.

Они су тражили од Стоисављевића да се реконструише државни пут од Сврљига ка Галибабинцу, односно даље ка Књажевцу, као и проширење моста на путу ка Бабином зубу, у Улици Васе Албанца преко Правачке реке, који је теснији од коловоза и возила се на том делу мимоилазе са потешкоћама. Милетић је тражио и реконструкцију још неких путева који воде до сврљишких села, а у надлежности су државе. Директор Стоисављевић је обећао да ће ове радове уврстити у план Путева Србије за 2020. годину и да ће радови бити извршени.

У Управи за земљиште Министарства пољопривреде вођени су разговори око наставка рада на комасацији пољопривредног земљишта на територији општине Сврљиг након успешно завршеног пилот пројекта на комасацији у атару села Плужина и решавања водоснабдевања и наводњавања обрадивих површина у подручјима где ће се радити комасација.

Такође су вођени разговори и о неким пројектима који су раније планирани у општини Свљиг, као што је изградња акумулационог језера у источном делу општине, односно у подручју где треба да се ради комасација, што би обезбедило довољно воде за наводњавање и друге потребе становништва у општини Сврљиг.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.715 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>