Фестивал науке од 5. до 8. децембра на Београдском сајму

Фестивал науке одржаће се од 5. до 8. децембра на Београдском сајму, а овогодишња тема фестивала је „Разоткривање“.

Више од 600 научника и из земље и света окупиће се са задатком да уз помоћ науке “изведе истину на видело”. Током четири фестивалска дана у халама 3, 3А и 5 Београдског сајма биће разоткривени бројни митови, од којих су понеки попримили забрињавајуће размере, као и низ ситних заблуда и уверења која су већ дуже времена део наше свакодневице.

Неке од заблуда и митова које ће бити разоткривене на фестивалу су и да људско око није еволутивно најнапреднији и најсложенији орган чула вида, као и да сваки становник планете нема јединствен отисак прста, односно да га неки људи уопште немају, а пажња ће се посветити и народним веровањима везаним за животињски свет.

Фестивалске улазнице, по цени од 500 динара, могу се купити на Ticket vision продајним местима у целој Србији. Улазница важи за један фестивалски дан, а деца до 5 година старости, уз пратњу родитеља или старатеља, не плаћају улаз.

Више од половине публике чине организоване школске посете, па је тако програм у прва три дана – четвртак, петак и суботу, прилагођен школском програму и намењен првенствено за школске посете. Недеља је и ове године Породични дан фестивала.

Фестивал науке је највећи догађај који се бави промоцијом науке и образовања у региону. Мисија фестивала јесте подстицање образовања у друштву кроз савремене и занимљиве методе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.084 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>