Потписан уговор о бесплатном пролазу Сврљижана кроз нишку обиланицу

Јуче је у ЈП Путеви Србије потписан уговор којим се регулишу односи између овог предузећа и Општине Сврљиг, а ради несметаног проласка грађана Сврљига кроз наплатне рампе на обилазници око Ниша.

Грађани општине Сврљиг који путују деоницом источног крака Коридора 10 око Ниша добиће бесплатне картице за пролазак кроз наплатну рампу, те неће плаћати путарину за коришћење овог дела аутопута на лицу места, а све трошкове ће плаћати Општина Сврљиг, произилази из уговора који су потписали јуче представници Путева Србије и општине Сврљиг, а претходно су договорили директор овог предузећа Зоран Дробњак и народни посланик Милија Милетић.

Председник Уједињене сељачке странке и народни посланик Милија Милетић рекао је јуче у Скупштини Србије да је потписан уговор са Путевима Србије, а да ће све трошкове спровођења ове мере сносити Општина Сврљиг.

Милетић је подсетио да ће бесплатне картице користити и грађани Ниша како не би морали да плаћају путарину на овој обилазници, а могућност да не плаћају путарину отворена је и за општине Књажевац и Зајечар.

Милетић је такође навео да је постигнут договор са директором Путева Србије Зораном Дробњаком и да се реконструише пут од Малчанске петље до Књажевачке улице у Нишу као и пут до Просека, што ће, након реконструкције представљати алтернативу за грађане Сврљига и моћи ће да их користе уместо аутопута.

Милетић је у Путевима Србије договорио и да ово предузеће реконструише и неке путеве у сврљишкој општини, од магистралног пута до одређених села, а очекује и долазак представника предузећа у Сврљиг где ће се заједно на терену обићи све деонице чија је реконструкција договорена.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.128 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>