Од Нове године забрана увоза аутомобила са “еуро 3” мотором

Од Нове године се уводе нова правила када је у питању увоз половних аутомобила. Возачи у Србији више неће моћи да купују возила старија од 15 година, односно она која имају “еуро 3” моторе.

Тако више неће моћи да се увозе возила попут “опел корсе”, фолксвагеновог “голфа 3 и 4” или “фијата браво”.

Оваква одлука правда се смањењем загађености и заштитом животне средине.

Новим мерама биће могућ увоз половних аутомобила тек од стандарда “еуро 4” мотора, чија је производња почела од јуна 2005. године.

Возачи у Србији ће и даље моћи да возе аутомобиле са “еуро 3” мотором, али ће бити забрањен даљи увоз тих возила у Србију.

Председник Србије Александар Вучић је раније најавио увођење ових нових мера и управо је тада нагласио да је неопходно заштитити животну средину.

“Све смо богатији, све је више аутомобила и све је више испарења. Зато морамо да забранимо аутомобиле који имају Еуро 3 моторе. Видећемо шта још можемо да урадимо како бисмо заштитили ваздух у нашим градовима”, рекао је Вучић гостујући на РТС.

Многи експерти сматрају да су нове мере добре, јер су новији аутомобили далеко мањи загађивачи од оних са “еуро 3” мотором.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.231 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>