„Лименкица улазница“ за подизање свести о рециклажи

У Позоришту лутака Ниш у петак, 15. новембра у 12.00 часова биће изведен програм „Лименкица улазница – Вратимо човека природи“ Удружења „Еко арт“ из Београда, а под покровитељством Министарства заштите животне средине.

У оквиру програма пројекта биће изведена и представа Дечијег позоришта „Чарапа“ из Београда „Чудесна шума“.

Пројекат „Лименкица улазница – Вратимо човека природи“ се спроводи са циљем подизања свести деце предшколског и школског узраста о важности заштите животне средине и унапређења њихових знања о рециклажи.

Програм се базира се на идеји да је најефикаснији начин утицања на свест деце о појму рециклаже да им се понуди модел у коме рециклажни материјал има своју вредност изражену у вредности рециклажне, друштвено – одговорне валуте – Alu-Coin-а. То је кованица начињена од алуминијума која на једној страни има јединствени жиг. Њега добијају доносиоци пет празних, искоришћених лименки и могу га користити као средство плаћања искључиво у оквиру програма. Једним Alu-Coin -ом „купују“ једну улазницу, а са више њих „купују“ оловке, торбе, књиге…

Мале гледаоце ће дочекати маскота Ли Мен, који ће их упутити на прихватање и пресовање донетих лименки и замену за Alu-Coin-е и њихову замену за улазницу, али и остале занимљиве и корисне предмете у Лименкици-књижарици и Лименкици-сваштарици. Потом ће моћи да погледају кратки филм о природним стаништима у Србији и извођење представе „Чудесна шума“.

Пројекат спроводе Удружење грађана „Еко арт“ и Дечије позориште „Чарапа“ у продукцији „Школе плус“ д.о.о., а суфинансира Министарство за заштиту животне средине. За десет година трајања ове манифестације, кроз њу је прошло 70.000 деце и одраслих, одржано је 300 програма у 56 градова и места широм Србије и прикупљено је 500.000 лименки. Понела је прву награду за Најбољу непрофитну кампању 2014. год у Србији, по анкети City magazina.

Позориште лутака Ниш је један од овогодишњих партнера пројекта.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.231 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>