Злато вредно 23.000 евра заплењено на Градини

Покушај шверцовања 650 грама златног накита чија је вредност процењена на више од 23.000 евра, спречен је на граничном прелазу Градина, а поред злата, заплењен је и комби којим су путовали путници који су покушали да илегално пренесу злато.

Како преносе Јужне вести, четворо путника у комбију “мерцедес бенз” путовали су ка Немачкој, а на питање цариника да ли имају нешто да пријаве за царину, одговорили су одрично.

Ипак, цариници су се одлучили на детаљну контролу, а златни накит пронађен је код једне од путница која је испод јакне коју је носила преко руке, сакрила кесу са накитом.

У великом новчанику пронађеном у јакни откривено је 25 златника, 10 наруквица и једна огрлица са медаљоном, за које се као власница најпре јавила жена која је и власница комбија – саопштавају из Управе царина, али је затим преиначила изјаву и рекла да злато припада путници код које је и пронађено.

Злато је заплењено, а до окончања прекршајног поступка задржан је и комби јер вредност откривеног кријумчареног злата превазилази трећину вредности возила.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.140 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>