СО Сврљиг изгласала одлуку о плаћању путарине око Ниша за своје грађане

Општина Сврљиг плаћаће из буџета општине пролазак њених грађана кроз наплатне рампе на обилазници око Ниша, одлучила је већина одборника на данашњој седници СО Сврљиг која је баш због ове одлуке заказана по хитном поступку.

Зашто ће општина Сврљиг плаћати пуутарину за своје грађане који ће користити обилазницу око Ниша, образложио је одборник и народни посланик Милија Милетић, који се и раније борио да обилазница око Ниша остане отворена за пролаз возила, како би се саобраћај у Нишу растеретио и како би се олакшао прпилаз грађанима који из околних места долазе у Ниш.

Одборници Милан Виденовић и Рацо Ментовић сматрају да је овај потез популистички и да га Милетић повлачи само у предизборне сврхе јер пролазак кроз наплатне рампе на обоилазници није бесплатан, већ ће се плаћати из буџета општине, а постављање наплатних рампи око Ниша је дискриминаторно јер оне не постоје око Београда, иако се ради о истом ауто – путу.

Ментовић сматра да ово решење није уставно и да неће дуго трајати.

Милетић је рекао да ова одлука нема везе са изборима и подсетио да се он борио прпотив постављања наплатних рампи око Ниша чим је сазнао за такву намеру ЈП Путеви Србије.

Одлука о плаћању посебне надокнаде за употребу дела ауто – пута Е-75 и Е-80, којом ће Општина Сврљиг за своје грађане плаћати пролазак кроз наплатне рампе на обилазници око Ниша, донета је са 19 гласова “за”, док су 3 одборника опозиције била уздржана.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.326 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>