Расписан Конкурс за студентске стипендије Општине Сврљиг

Општина Сврљиг расписала је 6. новембра Конкурс за доделу стипендија студентима завршних година студија.

Конкурс је отворен за студенте чији родитељи и сам студент имају пребивалиште на територији општине Сврљиг најмање годину дана пре расписивања конкурса, а који су школске 2019/2020. године уписали завршну годину академских, мастер академских, специјалистичких струковних или специјалистичких академских студија.

Услов да студент конкурише по овом конкурсу је да његова просечна оцена на досадашњим студијама није мања од 7, као и да кандидат није у радном односу и да није тренутно, односно да није раније био корисник неке друге стипендије по било ком основу. Студенти који су већ користили општинску стипендију, немају право поновног пријављивања на Конкурс.

Стипендија ће трајати колико и школска година, а њен месечни износ може бити максимално 80% од просечне зараде у општини Сврљиг у месецу пре расписивања конкурса. Износ стипендије такође зависи и од расположивих средстава у буџету Општине Сврљиг за ту намену и броја одобрених стипендија по расписаном Конкурсу.

Пријаве на Конкурс достављају се Комисији за доделу стипендија студентима завршних година студија Општине Сврљиг, а рок за подношење пријава је 20. новембар 2019. године.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,180 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>