Фестивал филма и музике и ове године у Нишу

Нишлије ће и ове године моћи да прате документарна филмска достигнућа, али и да уживају у богатом музичком програму, на другом по реду Фестивалу документарног филма и музике „City Fest“, који ће се одржати од 22. до 24 новембра у Дому Војске у Нишу.

За три дана трајања фестивала публика ће моћи да погледа чак седам документараца и да ужива у наступима Зоране Павић, да одгледа кабаре Мине Лазаревић и Радета Маријановића, али и да се подсети на легендарну нишку групу Лутајућа срца, која управо на фестивалу обележава 50. година постојања и рада.

Фестивал отвара популарна српска глумица Лидија Вукићевић. Свечано отварање заказано је за петак 22. новембар у 20 часова. Пре тога љубитељи филма моћи ће да погледају филмове „Дом анђела“ и „Трње и ловорике Олге Илић“.

Публика ће првог дана фестивала моћи да ужива и у музици српске поп певачице Зоране Павић и бенда Balcan Soul.

Други дан фестивала, 23. новембар, резервисан је за филм “Куде је тај Ниш”, о легенди Ниша Живојину Исаковићу Чокалији, редитеља Владимира Ристића и „City produkcije“ која полако али сигурно преузима лидерску улогу у филмском стваралаштву на подручју југоисточне Србије.

Истог дана биће приказан и документарно – играни филм “Лауш”, који се бави феноменом личности једног од најталентованијих глумаца Жарка Лаушевића.

Од 20.00 часова Нишлије ће моћи да одгледају музички кабаре Мине Лазаревић и Радета Марјановића, који кроз песму и музику говори о бившим, лепшим временима.

У недељу 24. новембра, биће приказани филмови “Трифун бомбаш”, редитеља Слађана Стојановића и “Обећање”, редитеља Жељка Мирковића.

Последње фестивалске вечери концертом нишка група “Лутајућа срца”, обележиће 50 година музичког рада, а након наступа од 21 час биће приказан и филм “Лутајућа срца-архив емоција”, редитеља Владимира Ристића.

„„Цитy Фест“ је јединствен, јер он не постоји само да би приказао филмове, већ је обогаћен и музичим наступима, зато што су филм и музика две нераскидиве целине и зато што музика игра веома битну улогу у стварању филмске приче. Она прати ликове, њихове успоне и падове и може да траје много више од филма. Иако неупадљива, музика на филму веома снажно делује на свест и осећања публике“, истиче оснивач фестивала Оливер Пауновић.

Филмски програм почиње сваког дана од 17 сати, док је музички део на програму од 20 сати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,180 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>