Награда „Светислав Милић“ у области спорта за Немању Тадића

Комисија за доделу Награда „Светислав Милић“ – младима од срца донела је једногласну одлуку да награду у области спорта добије Немања Тадић, млади спортиста из Ниша.

Награда му се додељује „за изванредне резултате у области спорта“,саопштио је Марко Вучетић, члан комисије за доделу Награда.

Немања Тадић је члан пливачког друштва „Делфин“, који је, након што је победио опаку болест, наставио да се бави спортом. Он непрестано тестира своје могућности – најпре у пливању где је освојио више медаља, а сада има нови циљ – да се оствари у атлетици, па су припреме за Параолимпијаду увелико у току.

Немања је део и хуманитарних пројеката, па тако учествује у акцији коју спроводи „Нурдор“ за изградњу родитељске куће у којој ће боравити малишани који се лече од рака.

Немањи Тадићу ће признање бити уручено на церемонији уручења Награде „Светислав Милић“ у петак, 15. новембра у 12 сати на великој сцени Народног позоришта у Нишу.

Организација „Нађи Раула“ из Ниша и Центар за иновације „ИТКонект“ из Београда ове године организују прву доделу награда „Светислав Милић“ – младима од срца. Награда се додељује у шест категорија и то: наука и образовање, култура и уметност, хуманитарни рад и мирна борба за људска права, спорт, као и институција године и личност године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.747 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>