Откривена спомен – плоча Минимаксу у Радио Београду

У Радио Београду јуче је откривена спомен – плоча Миловану Илићу Минимаксу.

Минимакс је највећу популарност стекао у радио – емисијама „Минимакс“ и „Туп-туп“,као и телевизијском серијалу „Од главе до пете“.

Главни и одговорни уредник Другог програма Радио Београда Радоман Кањевац рекао је на откривању спомен-плоче да је Милован Илић Минимакс био први забављач друге Југославије.

Минимаксове емисије слушало је 100.000 до 120.000 слушалаца.

Милован Илић Минимакс рођен је 5. новембра 1938. године, био је књижевник и новинар који је за себе говорио да је по занимању – Минимакс.

Био је песник и афористичар, објавио је седам књига које се налазе у нашим и страним антологијама и добио је више награда, међу којима је и престижна награда „Радоје Домановић“ за сатиру 1995. године.

Сарађивао са часописима Јеж, Илустрована политика, Политика.

Минимум говора, максимум музике – основни је концепт који му је обезбедио популарност у емисијама „Минимакс“, „Туп-туп“, „Од главе до пете“, „Недељно поподне“, „Минимаксовизија“, „Максовизија“.

У њима су гостовали заједно политичари, уметници, естрадне личности, што је била новина за оно време.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.847 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>