ПУ “Полетарац” добила нови дидактички материјал

Општина Сврљиг и Предшколска установа “Полетарац”, у сарадњи са Министарством финансија и Министарством просвете, науке и технолошког развоја РС реализује пројекат „Подршка реформи система предшколског васпитања и образовања у Србији“.

Активности овог пројекта, осим у Сврљигу, одвијају се још у 50-ак локалних самоуправа и предшколских установа широм Србије и односе се на развијање професионалних компетенција васпитача и стручних сарадника у предшколским установама за квалитетно инклузивно предшколско васпитање и образовање, јачање професионалних капацитета запослених у локалним самоуправама за планирање и управљање предшколским васпитањем и образовањем и унапређивању законског оквира за предшколско васпитање.

У оквиру пројекта започете су обуке за васпитно особље у ПУ “Полетарац” Сврљиг које ће трајати до фебруара 2020. год. Такође у току је израда Стратегије развоја предшколског васпитања и образовања на територији општине Сврљиг, а ових дана је установи испоручена дидактичка и дигитална опрема, као и намештај, што ће додатно допринети квалитетном инклузивном предшколском васпитању и образовању. Добијену опрему данас је у Полетарцу разгледао и народни посланик Милија Милетић, кога је са активностима установе у реализацији пројекта упознао директор ПУ Полетарац, Дејан Милетић.

Квалитетни програми предшколског васпитања и образовања доприносе развоју свих потенцијала детета и имају важан утицај на каснији друштвени живот.

Србија још увек има једну од најнижих стопа учешћа деце у предшколском васпитању и образовању у поређењу са земљама ЕУ. Око 50 одсто све деце узраста 3 до 5,5 година укључено је у вртиће.

Тренутно програме предшколског васпитања и образовања на територији општине Сврљиг похађа око 50% деце узраста од 1 до 6,5 година.

Доградњом објекта, која је у току, створиће се услови за повећање обухвата на око 60%, односно за пријем 45 детета која се тренутно налазе на листи чекања.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.549 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>