Источни крак Коридора 10 биће спреман до краја месеца

Источни крак Коридора 10 до бугарске границе дугачак је 86,8 километара, осим пет тунела и исто толико петљи, има 87 мостова и два техничко – оперативна центра. Већи део Источног крака је у функцији, остала је најтежа деоница до Црвене реке, којом се заобилази Сићевачка клисура.

Према речима директора Сектора за изградњу у “Коридорима Србије” Александра Сенића, у току је постављање последњег слоја асфалта на деоници Просек – Црвена река, након чега ће бити урађена вертикална и хоризонтална сигнализација како би се извршила завршна тестирања тунела “Банцарево”, заједно са галеријом.

Сенић очекује да ће целокупна траса бити спремна после 30. октобра.

“Радове на овој деоници проузроковала су лоша геотехничка истраживања приликом израде првобитног пројекта тако да је пројекат за лот 2 морао да претрпи измене скоро у потпуности. То су главни разлози за продужетак рока. Остаје да се стабилизују све косине, а то ће трајати још неко време, али као и у Грделичкој клисури, ти радови ће се одвијати далеко од трасе”, рекао је Сенић.

До овог тренутка извођачима радова на истиочном краку Коридора 10 исплаћено је 476 милиона евра за деоницу од 86 километара тако да просечна цена по километру износи око 5,5 милиона евра укључујући и пет тунела колико се налази на тој деоници.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.870 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>