Нишлије већ могу да се пријављују за картице за бесплатан пролазак рампи око Ниша

На сајту Града Ниша објављено је упутство за добијање каратица које обезбеђују бесплатну вожњу ауто – путем око Ниша, док за Сврљижане и остале из Нишавског округа још нема потврде да ће добити овакве картице.

У упутству је истакнуто да право на градску карту имају грађани са пребивалиштем на подручју једне од пет нишких општина који су власници возила прве категорије, регистрованог у Нишу.

Возило прве категорије је моторно возило са две осовине и висине једнаке или ниже од 1,3 метра и комби возило са две осовине укупне висине једнаке или ниже до 1,9 метара, чија највећа маса не прелази 3.500 килограма.

Право на добијање ове карте имају и чланови породичног домаћинства који имају пребивалиште на адреси власника возила, под условом да поседују возачку дозволу.

За добијање градске карте неопходно је попунити онлајн образац и приложити фотокопију личне карте, затим податке из саобраћајне дозволе и фотографију подносиоца захтева.

Захтев се упујуће Јавном предузећу „Путеви Србије“, на чијој интернет страници се налази и онлајн образац.Грађани који немају приступ интернету могу се обратити градском услужном центру у Нишу. Градска карта издаје се за период од три године, а ЈП „Путеви Србије“ достављају кориснику градску карту путем поште на адресу из личне карте.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.870 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>