Предлог да трг у Нишу понесе име труднице погинуле у НАТО бомбардовању

Представници нишког одбора Српске странке Заветници предали су Скупштини града иницијативу са потписима више од 800 грађана којом се предлаже да трг испред зграде Универзитета понесе име Љиљане Спасић, труднице која је погинула током НАТО бомбардовања Ниша 1999. године.

Координаторка нишких Заветника Јелена Ђорђевић оценила је да је Спасић „симбол трагичног страдања грађана Ниша у НАТО агресији”, а да је циљ иницијативе да се очува сећање на „све оно што је НАТО агресор урадио Србији и српском народу”, јавља Бета.

Она је на конференцији за новинаре рекла да је Љиљана Спасић погинула 7. маја 1999, када је НАТО прекршио међународно право и бомбардовао Ниш касетним бомбама од којих је погинуло 16 грађана, а 18 их је теже и лакше рањено.

Додала је да је породица Спасић подржала предлог Заветника о именовању трга, између осталог и прикупљањем више од 100 потписа грађана за ту иницијативу.

„Надамо се да ће наша иницијатива добити подршку градске Комисије за именовање улица и тргова, Градског већа и свих одборника Скупштине града Ниша”, казала је координаторка Заветника.

По налогу Министарства државне управе и локалне самоуправе, 932 улице, сокака и засеока на подручју Града Ниша добило је овог лета називе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

16.128 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>