3. фестивал пољских филмова “Висла” у Нишу

3. фестивал пољских филмова “Висла” у Нишу битће одржан од 26. до 30. октобра у малој сали Официрског дома у Нишу.

Фестивал се организује у сарадњи са Фондацијом „Wspieram“ из Пољске.

Критици јавности биће изложени највреднији пољски филмови, добитиници награда на пољским, као и светским фестивалима. Фестивал пољских филмова “Висла” биће прилика за упознавање са филмовима који нису дистрибуирани у локалним биоскопима.

Програм фестивала “Висла” састоји се од најновијих пољских филмова који су већ освојили срца не само пољских, већ и страних гледалаца.

Фестивал ће отворити филм „Твој Винсент“ – прва дугометражна сликарска анимација и истовремено прича о животу и смрти једног од најпознатијих сликара на свету.

Затим ће бити представљена два наслова за љубитеље кратких филмова: “Џери” и “Најружнији аутомобил на свету”.

Следе филмови ‘Ћерка тренера’ Лукаша Гжегожека, затим комедија Александра Пјетжака “Јуљуш” и н крају ће бити приказан филм „Ескадрила 303. Истинита прича“. То је пољско – британска ратна драма режисера Дениса Делића, која говори о херојима који су служили у Краљевском ратном ваздухопловству Велике Британије, Јану Зумбаху и Витолду Урбановичу.

Улаз на све пројекције фестивала је бесплатан!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.345 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>