За Нишлије бесплатан пролазак наплатних рампи око Ниша

Након што су многе Нишлије негодовале што ће се путарине, после постављања нових наплатних рампи, наплаћивати на улазима у град, градоначелник Ниша Дарко Булатовић најавио је да ће возачи ауто-пут око града моћи бесплатно да користе уз специјалне картице.

Како пишу Јужне вести, све Нишлије које имају аутомобиле имаће право на картице, а како каже градоначелник, неће плаћати њихову израду и добиће их на кућну адресу.

Бесплатно ће пролазити они који уђу или изађу код малчанске, матејевачке и комренске петље, као и испод Казнено – поправног завода.

“На наплатној рампи Наис има 11 пропусних канала, новим режимом на свим петљама око Ниша имаћемо 16 пропусних канала који ће омогућити и бржи проток саобраћаја и излазак на ауто-пут и бржу комуникацију”, рекао је Булатовић.

Конкурисање и преузимање биће бесплатно, најавио је Булатовић, а о процедури ће Нишлије моћи да се информишу у наредним данима, на сајтовима Града и “Путева Србије”.

Нове наплатне рампе, према ранијим навама Путева Србије, требало би да буду спремне за отварање до 1. новембра.

Када оне буду почеле да раде, биће уклоњене наплатне рампе Наис и Дољевац.

Подсетимо, нови пунктови за наплату на улазима у Ниш се увелико граде, а из Путева Србије су најавили да ће бити спремне у новембру. Нишлије су у анкети Јужних вести оцениле да су оне штетне за возаче, јер ће стварати саобраћајне гужве и изискивати додатне трошкове за оне који би од једног до другог краја града да, као и до сада, оду ауто – путем.

На крају ће “кратких рукава” остати само возачи из Сврљига и околних места, који ће морати да плаћају путарину уколико до Ниша желе да иду ауто – путем, или да користе алтернативни пут, који је у лошем стању.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.971 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>