Постављено 56 камера на аутопуту Београд – Ниш

На аутопуту Београд – Ниш постављено је укупно 56 камера на 14 портала у оба смера, које ће снимати возила и мерити просечну брзину на деоницама дугим од шест до 32 километара, рeкaо је помоћник директора Сектора за наплату путарине у Путевима Србије и руководилац тог пројекта Дарко Савић.

Он је раније рекао да ће камере ће бити и на деоници од Марковца до Баточине дугој 10 км, од Баточине до Јагодине 22 км, од Јагодине до Параћина 24 км, од Параћина до Појата 12км, од Појата до Алексиначких Рудника 32 км, од Алексиначких Рудника до Алексинца шест км и од Алексинца до Ниша, 20 км. По четири камере на 14 портала снимаће саобраћај на свих шест трака аутопута.

Саобраћајна полиција ће у прва три месеца тестирати те камере и онда ће донети одлуку да ли ће их користити за кажњавање возача који неку од деоница прођу већом просечном брзином од 130 км на сат.

Сада се мери просечна брзина, на пример, на улазу и на излазу са аутопута, па возачи који возе брже од максимално дозвољених 130 км на сат пре него што изађу на наплатној рампи направе паузу и тако смање просечну брзину.

Савић је рекао Танјугу да ће камере снимати возила испод портала и напоменуо да постоје деонице између којих нема одморишта нити бензинских станица, нити било шта где би возачи могли да стану и продуже време путовање како би смањили просечну брзину.

Камере ће, према његовим речима, моћи са 100 одсто тачности да сниме возила при брзини до 250 км на сат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14,180 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>