Нишвил укида волонтерски програм

Више од 350 младих неће имати могућност волонтирања на следећем Нишвилу 2020, јер Фестивал не успева да реализује финансијски план због незаинтересованости спонзора, донатора и Министарства омладине.
Волонтерски програм у потпуности је оправдао очекивања организатора претходних година у реализацији омладинског активизма и едукације младих, јачању колективног духа и лидерства, као и усмеравања младих ка правим вредностима уметности и културе.

Нажалост, показало се да пројекат волонтеризма није економски одржив, а није ни наишао на разумевање Министарства омладине и спорта, које последњих година на актуелним конкурсима ниједном није подржало пројекат волонетра Нишвила и није дало чак ни прелазну оцену једном од најуспешнијих волонтерских тимова у Србији.

Нишвил је претходних 10 година уложио 30 милиона динара у развој овог пројекта кроз дванаестодневни смештај, исхрану, облачење, опремање и едукацију 3.500 чланова волонтерског тима.

Волонтери су значајно помогли организацији рада фестивала, али због константних проблема реализације буџета фестивала, анализе су показале да се тај део послова у организацији може спровести са троструко мање финансијских средстава ангажовањем хонорарних сарадника и сарадњом са факултетима уметости.

Нишвил се захваљује свим волонтерима који су претходних година улепшали слику фестивала и обезбедиће наредних година по 100 улазница за волонтере са најдужим волонтерским стажом на фестивалу.

Такође, Нишвил ће покушати да смањењем других трошкова, па и укидањем дела бесплатних програма, заштити бар ниво и квалитет главног фестивалског програма, не би ли некако успео да опстане у топ 10 европских џез фестивала, где га је сврстао лондонски „Гардијан“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.331 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>