Одржана Трка за срећније детињство у организацији ЦК Сврљиг

У организацији Црвеног крста Сврљиг данас је у Сврљигу одржана „Трка за срећније детињство“, једна од традиционалних, најмасовнијих и најшире прихваћених реакреативно – хуманитарних активности Црвеног крста намењена подмладку и омладини.

Трка је одржана на кеју поред Тимока, између моста и СЦ Пастириште. У трци је учествовао велики број ученика основне школе којима су се, као и прошле године, придружили предшколци. По при пут ове године трчали су и средњошколци, као и ветерани, додуше у малом броју.

Ова активност има за циљ да међу младима подстакне хуманост, промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад, поручују из Црвеног крста Сврљиг.

Оно што је битно је да су сви учесници у трци дали за стартни број износ од 50,00 динара, као и да ће сав приход прикупљен од ученика бити употребљен у хуманитарне сврхе. Новац ће се користи за различите врсте помоћи, како самим школама и Предшколској установи, тако и угроженим категоријама деце и младих, за донирање школског прибора, одеће и сличних потрепштина.

Иако су учесници трке освојили прва, друга и трећа места, важно оје напоменути да сама трка има пре свега хуманитарни карактер, а не такмичарски значај.

За све прво, друго и трећепласиране учеснике Црвени крст Сврљиг је, уз помоћ локалне самоуправе, обезбедио медаље, као и похвалнице за све учеснике.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,368 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>