Такмичења падобанаца за викенд у Бања Луци

За викенд који је пред нама – 12. и 13. октобра, Бања Лука ће бити место које ће окупити најбоље падобранце Србије, Републике Српске, Босне и Херцеговине и читавог региона.

На спортском аеродрому Залужани ће се одржати седми меморијални куп „Пет звијезда“, а паралелно и по први пут на овом месту и 65. Падобранско првенство Србије у дисциплини скокови на циљ. Организатор и домаћин је Ваздухопловни клуб „Skydive“ из Бања Луке.

На ова два такмичења се очекује учешће око 65 падобранаца, од чега ће се њих око 30 борити за државног првака Србије. Конкуренција у оквиру првенства Србије биће састављена од падобранаца из Аероклуба „Наша крила“ из Параћина, Падобранског клуба ветерана 63. падобранске бригаде „Архистратиг“ из Београда и Падобранске екипе Војске Србије „Небеске видре“.

У оба дана такмичења активности на аеродрому почињу око девет часова ујутру и трају до предвечерњих часова и заласка сунца.

Падобрански скокови ће се изводити из авиона Антонов-2 са висине од хиљаду метара, са приземљењем падобранаца што ближе циљу чији је центар пречника два центиметра. Победници ће бити најпрецизнији појединац и екипа са најмањим укупним збиром резултата након завршених планираних осам серија скокова и допунских полуфиналних и финалних скокова.

Меморијални куп „Пет звијезда“ одржава се у част помена на страдање пет чланова Падобранског клуба „Бања Лука“ на аеродрому Залужани 20. маја 2012. године. Државно првенство Србије у падобранству има изузетно дугу традицију, те је ове године 65. по реду од првог које је одржано далеке 1949. године у Руми у Србији.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

15.100 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>