ЕУ подржава реконструкцију Центра за културу у Владичином Хану

Уз подршку Европске уније у Владичином Хану је у току реконструкција објекта Центра за културне делатности, туризам и библиотекарство, како би се унапредили услови за организовање културних догађаја и манифестација, као и за спровођење бројних активности ове установе.

Радови на реконструкцији предвиђају комплетну замену кровне конструкције, фасаде и столарије како би се повећала енергетска ефикасност, а самим тим и уштеде у трошковима одржавања објекта.

Укупна вредност пројекта, који такође подразумева и мање радове на реконструкцији система грејања и електроинсталација, је 167.000 евра, од чега Европска унија преко програма ЕУ ПРО учествује са близу 144.000 евра, а преостали износ финансира општина Владичин Хан.

Након реконструкције створиће се услови за реализацију плана да се библиотека, која се сада налази у неадекватном простору, премести у реновирани објекат који ће пружити значајно боље услове рада за запослене и чланове библиотеке. Додатно ће се створити услови да се у оквиру библиотеке, а у складу са прописима који регулишу рад библиотека, отвори читаоница.

Кроз активности усмерене на примену принципа доброг управљања, које су саставни део реализације овог пројекта, уредиће се начин коришћења просторија као и расподела уштеђених средстава услед енергетске ефикасности. Ове активности се спроводе у партнерству са програмом Swiss PRO који подржава Влада Швајцарске.

Извођач радова је предузеће „Црна Трава АД“ из Лесковца, које је изабрано у поступку јавне набавке који је спровела општина Владичин Хан, док рок за завршетак реконструкције износи 120 календарских дана.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

12,368 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>