Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Министар најавио казне за непоштовање правилника о екскурзијама

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је данас да ће сви који крше Правилник о реализацији екскурзија бити санкционисани и да је до сада било неколико пријава неправилности.

Како преноси Тањуг, министар је подсетио да је Правилник ступио на снагу у марту 2019. године, а да ће се у наредном периоду утврдити колике су дневнице наставника, колики утицај има Савет родитеља на реализацију путовања, зашто се не поштује организација путовања у земљи за све, осим матуранте, зашто одлази мањи број наставника у односу на правилник.

“Ово су само нека од питања која ћемо да поставимо организаторима путовања. Сви су упознати са новим правилником који је потребно примењивати, а они који га крше биће сакционисани”, рекао је Шарчевић, а наводи се у саопштењу.

Из Министарства напомињу да је у случају Девете београдске гимназије, где је један од три аутобуса са ђацима који су кренули у Словенију на екскурзију враћен са Хрватске границе, утврђено је да за један аутобус, које је ангажовала туристичка агенција, није била потпуна документација. Школа је, како се наводи, урадила комплетну припрему за екскурзију према правилнику.

Из Министарства наводе да су гимназијалци из Прокупља ноћас стигли са екскурзије из Италије, а детаље истраге шта се тамо дешавало очекују у наредним данима.

“Зашто је дошло до неправилности код до сада реализованих путовања утврдиће надлежни органи”, кажу у Министарству.

Наводе да ће се у наредном периоду радити на укључивању ђачких задруга у комплетну процедуру како би путовање било квалитетније и јефтиније.

“Потребна је и већа укљученост Савета родитеља у комплетну процедуру релизације ученичких екскурзија”, наводи се у саопштењу.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

*


* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

11,490 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>