Такмичење поводом 800 година самосталности СПЦ

Фондација “Мир Божији” поводом 800 година самосталности Српске Православне Цркве организује међународно квиз такмичење под називом “Немањићи”.

У квиз такмичењу учествују деца узраста од 10 до 15 година из Републике Србије, Републике Српске, региона и дијаспоре.

Свака екипа биће састављена од 3 члана. Екипе могу да пријављују школе, цркве, удружења и остале организације. Учесници такмичења ће се спремати по материјалу који ће припремити организатор, а састоји се од 1.000 питања и одговора, као и друге литературе која им је доступна.

Пријављене екипе из Републике Српске и Републике Србије ће заједно са такмичарима из региона, Европе, Америке, Аустралије, Канаде, Азије и Африке истог дана радити „online“ тест.

У завршници такмичења учествује осам екипа за полуфинално и финално такмичење, које ће се одржати у Београду. Финале ће бити одржано уз директан телевизијски пренос за српске просторе и дијаспору.

Најуспјешније екипе, њихове наставнике или друга лица која ће учествовати у такмичењу очекују признања, медаље и вредне награде.

Циљ ове највеће културне манифестације je проширење знања о културној историји и државности српског народа, а пројекат се реализује уз благослов Његове Светости српског патријарха господина Иринеја, те подршку научних кругова, Владе Републике Србије и Владе Републике Српске.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.715 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>